Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rotvajler

4. 6. 2012

 Rotvajler je středně velká, robustní psí rasa. Zmíněn jet2554401275802952.jpg

 už v dobách římské říše. Jméno nese po německém městě Rottweil.

Rotvajler je výborný hlídací pes, ale dnes si ho lidé pořizují i jako skvělého rodinného společníka, pro jeho silnou povahu a vyrovnanost. Patří mezi klidná a inteligentní plemena s velkou mírou možné socializace a tolerance vůči 

ok

olí. Rotvajleři i přes zažitý názor nejsou zlí a ,,drsní" psi, protože pes se stane zlým a drsným pouze v případě, že není svým pánem dobře veden. Rotvajler je vlídný, přátelský a miluje děti, je velmi oddaný, poslušný a rád pracuje[zdroj?]. Jeho zjev prozrazuje rozhodnost, chování je sebejisté, nebojácné a pes je pevných nervů. Na své okolí reaguje s velikou pozorností. V minulosti se plemeno používalo při hlídání stád římských legií a později zejména v Německu jako tažné. Řezníci využívali obrovskou sílu a poslušnost pro dopravu vozů masa a pro přepravu tržby pod obojkem. V současné době existují ve společnosti iniciativy snažící se zakázat tzv. bojová plemena, mezi které řadí i rotvajlery. Označení je zavádějící, jelikož pes nikdy nebyl šlechtěn pro boj a povahově se řadí mezi nejklidnější plemena. Problém nastává, pokud majitel nezvládne psa vychovat a dostatečně socializovat. Útočící rovajler ovšem díky své síle představuje výrazně větší nebezpečí než např. jezevčík, který se naopak řadí me

zi nejagresivnější plemena.

Rotvajler je středně velký a mohutný pes. Jeho postava je robustní a ukazuje na velkou sílu a vytrvalost.

Rotvajlera je možno vycvičit i jako obranářského psa, přesto (nebo právě proto) však zůstává velmi klidným a na své lidi si nikdy nedovolí.

Dokáže velmi dobře vycítit nebezpečí a své lidi chránit za každou cenu, je například běžné, že pokud jste s rotvajlerem na procházce a někoho potkáte, postaví se mezi vás a tohoto člověka. Snaží se vás tímto způsobem chránit pro případ, že by se na vás pokusil někdo zaútočit; v tom případě si můžete být jisti, že vám váš rotvajler pomůže. Neznamená to však, že by byl k cizím nepřátelský; pokud je dobře vychovaný, nechá se od cizích lidí klidně i pohladit, ovšem jen ve vaší přítomnosti.

Rotvajlera by si měli pořídit jen lidé, kteří jsou schopni ho zvládnout a kteří na něj mají dost času. Pokud rotvajlera nezvládnete, může být nebezpečný a to při jeho tělesné stavbě může být opravdu zlé.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Blood Pressing : Blood require table

(AGoodadiendy, 30. 7. 2018 3:08)

Poids est comment robuste votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur determination pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque culture votre determination bat, il pompe le sang par de vos arteres a la reste de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-pas-cher-paris/